Fakta

Magleby Skolecenter

  • Den Interne Skole – for børn og unge i grundskolealderen
  • STU – Individuelt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse
  • Botræningen Magleby
  • Opholdsstederne Søholt og Golfstrømmen
  • Byens Auto – socialøkonomisk autoværksted

Automontør og mekaniker


Formålet med undervisningen på Automontør og mekaniker er at lære de grundlæggende færdigheder indenfor mekanikerfaget.

Undervisningen foregår på vores eget værksted Byens Auto, der ligger i Skælskør.

Byens Auto er et almindeligt autoværksted, der udfører mekanikerarbejde for private kunder. Du kommer derfor til at indgå i et team, der udfører almindelige mekanikeropgaver.

På Byens Auto modtager du undervisning, der tager udgangspunkt i dit niveau. Du får lov at lære mekanikerfaget i dit tempo og lærerne har tid til at forklare dig tingene ordentligt, så du kan forstå dem.

Du kan f.eks. vælge at komme i praktik på Byens Auto en dag eller to om ugen. Du vil typisk sammensætte din ugeplan sådan, at du har f.eks sport, kørekort, skolefag og praktik på Byens Auto på ugeplanen.

Hvis du har lyst til at prøve, om mekanikerfaget er noget for dig, kan du få lov at rode med biler og lave lidt reparationer for at lære faget at kende.

Hvis du er meget interesseret i mekanikerfaget og ønsker at uddanne dig til mekaniker efter endt STU, kan du bruge det meste af tiden på din STU på Byens Auto. Så vil du få en meget grundig forberedelse til din videre uddannelse.

Magleby Skolecenter kan således sørge for, at du blive helt klar til at starte ordinær uddannelse på mekanikerfaget.

Hvis du senere vil starte på grunduddannelsen til mekanikeruddannelsen, er du samtidig er nødt til at have nogle skolefag på ugeplanen her på Magleby Skolecenter, fordi der er et adgangskrav.

Hvis du har svært ved de boglige fag, kan vi på Byens Auto lære dig så mange mekanikerfaglige færdigheder, at du vil kunne uddanne dig og beskæftige dig indenfor mekanikerbranchen efterfølgende.

Det vigtigste er, at du har interesse for faget og kan lide duften af motorolie og at rode med bilerne. Så kommer du med på holdet og får udviklet dine færdigheder.